Lainaa yrityksen perustamista varten

Lainaa yrityksen perustamista varten? – lue asiantuntijan vinkit

Mikäli olet Suomessa asuva, yritystoimintaa vasta aloitteleva henkilö, omaat suomalaisen toiminimen, kommandiittiyhtiön, avoimen yhtiön tai osakeyhtiön, olet oikeutettu hakemaan lainaa yrityksen perustamista varten tai kasvuasi vauhdittamaan Yrityslaina247-palvelun kautta. Me arvioimme lainanhakijan tilanteen kokonaisuutena, joten yrityksesi iällä tai koolla ei ole merkitystä. Se, mihin yrittäjänä lainaa tarvitset, on sinun päätettävissäsi. Palvelemme monista rahoituspalveluista erottuen myös aloittavaa yrittäjää, joten myönteiseen lainapäätökseen et tarvitse edes ensimmäistä tilinpäätöstä. Lue artikkelista, kuinka yrityslainaa haetaan ja Oy Netford Capital Ltd:n toimitusjohtajan, Juha Tuomisen, vinkit lainan hakemista ja palvelua koskien.

Rahoitus yrityksen perustamiseen tai pk-yrittäjän juokseviin kuluihin

– Yrityslaina247 on tuotu markkinoille vastaamaan erityisesti pienyrittäjien ja vasta yritystoimintaa aloittelevien yrittäjien tueksi, kertoo palvelun tarjoava Oy Netford Capital Ltd:n toimitusjohtaja Juha Tuominen. – Tietotaitomme rahoitusalasta on karttunut jo vuodesta 2006 alkaen, ja vuoden 2020 alkupuolella totesimme, että nyt on oikea aika laajentaa palveluitamme kattamaan erityisesti pk-yrittäjän tarpeita. Palvelu on otettu hyvin vastaan ja joustoa yrittäjän elämään on tarjottu muun muassa suomalaisille parturi- ja kampaamoalan yrityksille, majoitusliikkeille ja rakennusalan yrityksille.

– Vuosi on ollut haasteellinen usealle yrittäjälle alaan tai yrityksen ikään katsomatta, joten palvelumme nopeus ja se, että yrittäjä takaa itse lainansa henkilökohtaisesti, on ollut monelle yrittäjälle hyvä vaihtoehto paikata esimerkiksi saamatta jääneitä tuottoja tai myöhässä olevia saatavia, Tuominen toteaa. Yrityslainaa voit hakea, olipa kyseessä uudet investoinnit, palvelun digitalisoiminen, juoksevien kulujen kattaminen tai yrityksen perustamiseen liittyvät kulut. Lainan määrä vaihtelee välillä 1.000 € – 20.000 €.

– Takaisinmaksuaika kannattaa säätää sellaiseksi, että kuukausilyhennyksen määrä on realistinen. Yrityksen muuta toimintaa ei kannata vaarantaa joka kuukausi, kun on lainanlyhennyksen aika, muistuttaa Tuominen. – Asiakkaan on hyvä tutustua huolellisesti lainasopimukseen ennen lainatarjouksen hyväksymistä. Sopimuksemme viimeiseltä sivulta löydät esimerkiksi lainan koko elinkaaren, josta näet jäsenneltynä yrityksellesi tehdyn suunnitelman lainan lyhentämiseksi.

Näin haet lainaa yritykselle

Voit tehdä lainahakemuksen Yrityslaina247-palvelussa milloin vain, sillä palvelemme asiakkaitamme ympäri vuorokauden. Olemme tehneet lainaprosessin mahdollisimman helpoksi, sillä haluamme vastata kiireellisimpiinkin tarpeisiin. Hakemuksen täyttämällä et vielä sitoudu mihinkään, mutta saat tärkeää tietoa juuri sinun lainaasi koskevista yksityiskohdista, koroista ja kuluista, joiden avulla pääset harkitsemaan hyväksytkö vai hylkäätkö lainatarjouksen tai tekemään lainahakemuksen toisin ehdoin (esimerkiksi toiselle summalle).

Yrityksen lainahakemuksen käsittelyaika ja täyttö

Lainahakemukseen tulee syöttää seuraavat tiedot:

 • lainan summa
 • toivomasi takaisinmaksuaika

Tämän jälkeen siirryt pankkitunnistautumiseen, lainahakemuslomakkeen tietoja voit korjata vielä myöhemmin.

 • tiedot yrityksestä (päivittyvät kaupparekisteristä)
 • yrityksen IBAN-tilinumero
 • sähköpostiosoite
 • yhteyshenkilön yhteystiedot
 • hakijan eli takaajan henkilökohtainen taloudellinen tilanne (tulot, menot, asumismuoto sekä mahdolliset lainatakaukset)

Ilmoitetut tulo- ja menotiedot tarkistetaan. Luottohäiriömerkintä on este lainan myöntämiselle.

Kun olet syöttänyt onnistuneesti tiedot lainahakemukseen ja lähettänyt lainahakemuksen eteenpäin, siirtyy hakemus riskiluokituksen arviointiin, jonka jälkeen saat päätöksen sähköpostiin muutamassa minuutissa. Mikäli lainahakemuksesi on hyväksytty, saat puoltavan tiedon mukana lainasopimuksen, hinnaston sekä sopimusehdot.

Kun päätät hyväksyä lainatarjouksen, siirtyy laina maksuun antamillasi tilitiedoilla. Toimitamme lainoja maksuun joka päivä (myös viikonloppuisin) klo 7.00-23.00, ja rahojen siirto kestää noin 30 minuuttia, mikäli pankkisi on jokin seuraavista:

 • Nordea
 • Danske Bank
 • Oma Säästöpankki
 • Osuuspankki
 • Handelsbanken
  Muiden pankkien asiakkaille luoton tilisiirto tapahtuu yhden pankkipäivän sisällä.

Esimerkki yrityslainasta

Kun yrittäjä pohtii rahoitusvaihtoehtojaan, on konkreettiset esimerkit toimivia työkaluja auttamaan omien laskelmien tekemisessä. Haitpa lainaa yrityksen perustamista varten, normaalien kulujen kattamiseen tai kasvun vauhdittamiseksi on tärkeää tutustua todellisiin kuluihin, joita lainan maksamisesta aiheutuu. Alla on esimerkki yrityslainasta, joka edustaa varsin tyypillistä aloittavan yrittäjän lainahakemusta. Lyhennysesimerkki on tehty 5000 euron lainalle, jossa takaisinmaksu tapahtuu 24 kk:n takaisinmaksuajalla.

Pääoman lyhennys/kk: 208,33 €
Kuukausimaksu/kk: 95,39 €
Yhteensä: 303,82 €/kk
Koko luoton kustannukset 24 kk:n ajalta: 2.291,67 €

Mikäli pystyt lyhentämään lainan jo yhden vuoden aikana (12 kk), näkyy se heti luoton kokonaiskustannuksissa:

Pääoman lyhennys/kk: 416,67 €
Kuukausimaksu/kk: 99,31 €
Yhteensä 515,97 €
Koko luoton kustannukset 12 kk:n ajalta: 1.191,67 €

Luottokustannukset vaihtelevat asiakaskohtaisesti yritykselle sekä takaajalle lainahakemuksen yhteydessä tehdyn riskiluokituksen mukaisesti. Omaa lainaasi koskevat kustannukset tarkastat helpoiten täyttämällä lainahakemuksen. Itse hakemus ei vielä sido sinua mihinkään, vaan pääset tutustumaan juuri sinulle tarjottuihin lainaehtoihin tarkemmin.

Pitkän aikavälin yrityslaina – maksa pois vaikka ennakkoon

– Yrityslaina247 mahdollistaa sen, että pystyt maksamaan ottamasi yritysluoton takaisin koska tahansa. Suoritat vain kuluvan kuukauden kuukausimaksun sekä avoimen pääoman määrän kerralla pois, kertoo Tuominen. – Luotto kannattaa siis ottaa mahdollisimman pitkällä maksuajalla, ja taloustilanteesi niin salliessa, maksaa kerralla loput yrityslainasta pois ilman huomattavia lisäkustannuksia. Saat tällöin lainallesi kaksi etua: kevyen kuukausirasituksen luoton lyhentämisestä sekä mahdollisuuden maksaa yritysluotto kokonaan pois, kun yrityksesi taloustilanne niin sallii, vinkkaa Tuominen.

Yrityksen riskiluokitus – nämä asiat arvioidaan

Lähettäessäsi onnistuneesti täytetyn lainahakemuksen, siirtyy hakemuksesi lainaprosessissa yrityksen riskiluokituksen arviointiin. Yrittäjän toimiessa itse lainan takaajana, tehdään arviointi kahdesta eri näkökulmasta, sekä yrityksen että takaajan. Riskiluokitus on yrityskohtainen analyysi, johon vaikuttavat mm. yrityksen tunnusluvut sekä takaisinmaksuaikataulu ja se määrittää haettavan rahoituksen koron sekä kulut. Yrityksen kannalta otetaan huomioon yrityksen ikä, liikevaihto ja tulos, mikäli tietoja on saatavilla.

– Kun yritys on toiminnassaan aivan alussa, ei kaikkia tietoja vaadita, mutta silloin lainan korko saattaa olla riskiluokituksen suosittelemana korkeampi, kertoo Tuominen. Olemme halunneet kuitenkin mahdollistaa lainan saamisen myös aloittaville yrittäjille, joten emme vaadi yrittäjältä esimerkiksi ensimmäisen tilinpäätöksen tietoja, kuten monet muut rahoituspalvelut, joten yritysluotto sopii myös yrityksen perustamisesta aiheutuviin kustannuksiin, jatkaa Tuominen. Riskiluokituksessa arvioidaan myös takaajan maksuvalmius eli luottotiedot sekä taloudellinen asema. Lainan myöntäminen edellyttää, että takaajalla tai yrityksellä ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

– Haluamme olla ensisijainen kumppani tulevaisuudessa myös vanhoille asiakkaillemme, joten jos olet hakemassa yrittäjänä meiltä jo seuraavaa lainaa, ja olet suorittanut edellisen, lainaehtosi ovat jopa edellistä edullisemmat, antaa Tuominen vinkiksi nykyisille ja vanhoille asiakkuuksille.

Yrityslaina nopeasti

– Yrityksen näkökulmasta oikea aika hakea lainaa on juuri silloin, kun tarvetta on, sanoo Tuominen. Tarpeet ovat erilaisia yrityksen elinkaaresta ja alasta riippuen, mutta tilapäinen jousto voi olla juuri se, mitä vaaditaan ennen liiketoiminnan nostamista seuraavalle tasolle.

Lainahakemuksen summa ja maksuaikaa säätelemällä saat tarjouksen juuri sinulle sopivaan tarpeeseen ja tilanteeseen. Yrittäjän lainan tarve voi olla yllättävä ja näihin äkillisiin luottotarpeisiin Yrityslaina247-palvelu pystyy vastaamaan helposti ja nopeasti. Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen, päätös on sähköpostissasi muutamassa minuutissa, ja mikäli vahvistat saamasi lainatarjouksen, saat lainasumman tilillesi parhaimmillaan jo puolen tunnin kuluttua. – Lainoja maksetaan myös viikonloppuisin, ja asiakaspalvelumme toimii 24/7, joten tarpeeseesi vastataan juuri silloin, kun aika on sinulle otollinen, vahvistaa Tuominen.

Suomalaista rahoituspalvelua kotimaisille yrittäjille

Oy Netford Capital Ltd:n tarjoamalle yrityslaina247-pavelulle on myönnetty Avainlippu-merkki, joka kertoo suomalaisesta palvelusta sekä kotimaista työtä edistävästä vaikutuksesta. Kuulumme kotimaisen Moment Ventures -konsernin yritys247-perheeseen, joka tarjoaa yrittäjien arkea helpottavia palveluita vaivattomasti ja joustavasti. Olethan tutustunut jo perintä247-palveluumme? Saat palvelun kautta apua viivästyneiden saatavien kotiuttamisessa, olipa kyseessä yksittäinen maksuhuomautus tai perintätoimeksiannon aktivointi.

Jaa artikkeli sosiaaliseen mediaan