Avainlippu

Avainlipun arvoinen rahoituspalvelu

Suomalaisten arvostama Avainlippu-merkki on viestinyt kotimaisista arvoista, tuotteista ja palveluista jo yli 50 vuoden ajan. Joulukuun alusta lähtien myös Yrityslaina247– palvelu jatkaa toimintaansa suomalaisuudesta viestivän tunnuksen alla. Avainlippu-alkuperämerkistä tunnistat Suomessa valmistetun tuotteen tai Suomessa tuotetun palvelun. Kotimaisten tuotteiden ja palveluiden suosiminen on asiakkaillemme yhä useammin tietoinen valinta, ja haluamme omalta osaltamme olla jatkossakin mukana nostamassa kotimaisten palveluiden laatua.

Yrityslaina247 on Oy Netford Capital Ltd:n tarjoama luottopalvelu yrittäjille, ja se kuuluu Yritys247-palveluiden perheeseen. Oy Netford Capital Ltd (Y-tunnus: 2040666-5), Pyhäjärvenkatu 5 A, 2.krs, 33211 TAMPERE.

Avainlippu-merkistä tunnistat kotimaisen vaihtoehdon

Avainlippu-merkin tavoitteena on kertoa tuotteen ja palvelun suomalaisesta alkuperästä sekä suomalaista työtä edistävästä vaikutuksesta. Se on Suomalaisen Työn Liitto ry:lle rekisteröity yhteisömerkki, johon myönnetään käyttöoikeuksia ennalta määritettyjen vaatimusten täyttyessä.

Avainlippu-merkki voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Kotimaisuusaste tarkoittaa suomalaisten kustannusten osuutta tuotteen tai palvelun omakustannusarvosta.

Yrityslaina247- suomalaista palvelua kotimaisille yrityksille

Palveluyritysten kohdalla on Avainlipun omaavalla yrityksellä oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto sekä yrityksen pääkonttorin on sijaittava Suomessa. Avainlipun käyttöoikeuden myöntää hakemusten perusteella Avainlippu-merkin toimikunta kolmeksi vuodeksi kerrallaan.

Merkin käyttöoikeuteen vaadittavat tiedot tarkistetaan yrityksiltä vuosittain. Avainlippu-alkuperämerkin käyttöoikeutta myönnettäessä yksilöidylle ja nimetylle palvelulle tai niiden yhdistelmille palvelun tulee täyttää seuraavat myöntämisedellytykset:

 • Palvelu on tuotettu Suomessa.
 • Palvelun kotimaisuusaste on vähintään 50 prosenttia omakustannusarvosta.
 • Hakijalla on merkittävä kotimainen omistusosuus ja Suomessa toimiva johto.
 • Hakijalla on pääkonttori Suomessa.

Palveluiden kotimaisuusaste määritellään niiden omakustannusarvon perusteella. Omakustannusarvossa otetaan huomioon seuraavat muuttuvat kustannukset:

 • Henkilöstökustannukset
 • Alihankinnat
 • Materiaalihankinnat
 • Muut palveluun liittyvät kustannukset.

Lisäksi Avainlippu-merkin toimikunta ottaa huomioon seuraavat seikat:

 • Palvelukonseptin alkuperä
 • Suomalainen suunnittelu ja/tai tuotekehitys
 • Palvelun vaikutus kotimaisten tuotteiden tai palveluiden aseman vahvistumiseen
 • Mielikuva suomalaisesta alkuperästä.

Suomalaisen Työn Liitto

Avainlipun rekisteröinyt Suomalaisen Työn Liitto on vuonna 1912 perustettu puolueeton, työmarkkinajärjestöistä riippumaton ja voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka omistavat sen jäsenet. Yhdistyksen tehtävänä on toimia sen eteen, että suomalainen työ voi hyvin, ja että työ menestyy Suomessa.

Jaa artikkeli sosiaaliseen mediaan